Με αφορμή τον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και της τ/κ Δύναμης Αμμοχώστου (MTG) το «υπουργείο εξωτερικών» με σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρεται στο καθεστώς του μεικτού χωριού της Πύλας και επαναφέρει το θέμα της επαναξιολόγησης «με βάση τις υφιστάμενες πραγματικότητες» του ρόλου και της λειτουργίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Η προεδρική ασυλία με βάση το Άρθρο 45(6) του Συντάγματος ισχύει και μετά τη λήξη της θητείας του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάνθηκε χθες δικαστήριο στη Λάρνακα, απορρίπτοντας αγωγή των συγγενών του πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη που σκοτώθηκε στην τραγωδία του Μαρί, με την οποία αξίωναν αποζημιώσεις από τον πρώην Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.
Με το καλωσόρισμα του Βενιαμίν Νετανιάχου και την ικανοποίησή του για την εμπλοκή των ΗΠΑ ξεκίνησε στις 19:00 η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ με τη συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στην Ιερουσαλήμ. Ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μάικ Πομπέο και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
«Ισχυρή Ελλάδα για μας σημαίνει ισχυρότερη Κύπρος», σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Νεοφύτου, εκφράζοντας την ευχή «τώρα που και η Ελλάδα εξήλθε του μνημονίου να προχωρήσει μπροστά και να εκμεταλλευτεί τις προοπτικές που υπάρχουν. Για να ενισχύσει πρωτίστως την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών, αλλά και τον ρόλο που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει στην περιοχή, και στην Ευρώπη ευρύτερα».

Ευχαριστώντας για την παρουσία τους στην εκδήλωση τον ‘Έλληνα Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζιδάκη, καθώς και τους παριστάμενους Έλληνες βουλευτές, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι η Ελλάδα κατέχει πάντοτε για τους Κυπρίους μια ξεχωριστή θέση, ως διαχρονικό στήριγμα της χώρας και των ανθρώπων της.
Πρόταση νόμου που υποχρεώνει τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποδέχεται τα πορίσματα των Ερευνητικών Επιτροπών και κατ’ επέκταση, να προχωρεί στην παύση των αξιωματούχων στις περιπτώσεις που τους καταλογίζονται ευθύνες, κατέθεσε χθες ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.
Μάχη χαρακωμάτων εκτυλίσσεται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας, για το ζήτημα της ΑΟΖ. Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει απόψε τις γραπτές θέσεις που κατέθεσε η Άγκυρα προς τις Βρυξέλλες, διεκδικώντας τμήμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα οικόπεδα.

Όπως επίσης αποκαλύπτουμε απόψε, το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών δεν δίστασε να σπάσει τη «σιωπηρή διαδικασία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εξασφαλίσει την αυστηρή προειδοποίηση των κρατών-μελών ότι θα απαντήσουν κατάλληλα προς την ʼγκυρα και σε πλήρη αλληλεγγύη προς τη Κυπριακή Δημοκρατία. Και οι γραπτές θέσεις της ʼΆγκυρας για το Κυπριακό που αποκαλύπτουν τις συνομιλίες Τσαβούσογλου-Λουτ.
Παραχωρεί 400-500 «υπηκοότητες» το μήνα το ψευδοκράτος, σύμφωνα με τον Ακιντζί.

Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες άτομα έχουν "υπηκοότητα" στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Επικαλούμενος στοιχεία του «υπουργείου εσωτερικών», ο κ. Ακιντζί ανέφερε, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 130.000.

Είπε ακόμα ότι η προηγούμενη «κυβέρνηση» παραχωρούσε περίπου 1.000 «υπηκοότητες» κάθε μήνα, ενώ η τωρινή «κυβέρνηση» παραχωρεί 400-500 «υπηκοότητες» τον μήνα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει απογραφή πληθυσμού και ακολούθως να γίνουν αλλαγές στον «νόμο» για την «υπηκοότητα».

ΚΥΠΕ
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Πηγή: philenews
Σε κοινές διαπιστώσεις επί των αποκαλύψεων του ΣΙΓΜΑ, για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ), προχώρησαν δυο έγκριτοι νομικοί, μέσω της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι».
Tην ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η κοινή θέση που υιοθέτησαν τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ για το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας, η οποία επιδόθηκε στην τουρκική πλευρά, περιέχει σημαντικές αναφορές σε θέματα που αφορούν την Κύπρο, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: philenews/KYΠΕ
Κοινωνική κατακραυγή και ταυτοχρόνως πολιτικούς κλυδωνισμούς προκαλούν οι αποκαλύψεις του ΣΙΓΜΑ για τους εν ενεργεία βουλευτές, τοπικούς άρχοντες και κρατικούς αξιωματούχους με "κόκκινα δάνεια" στον Συνεργατισμό.
Δυστυχώς κάθε μέρα είτε με την αμφισβήτηση θεσμών είτε με τη σύγκρουση θεσμών είτε με ενέργειες ή πράξεις από πλευράς του πολιτικού προσωπικού της χώρας η δυσπιστία του κόσμου στην πολιτική αυξάνεται είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην Πανεπιστημιούπολη, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται πως χάθηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου στην πολιτική μετά τις λίστες με πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σαν αποτέλεσμα συμπεριφορών μας, μιλάω γενικότερα, έχουμε μια μειωμένη εμπιστοσύνη από τους πολίτες, και δυστυχώς κάθε μέρα είτε με την αμφισβήτηση θεσμών είτε με τη σύγκρουση θεσμών είτε με ενέργειες ή πράξεις από πλευράς του πολιτικού προσωπικού της χώρας αυτή η δυσπιστία αυξάνεται.
Θα πρέπει όλους να μας προβληματίσει και να δούμε πώς αντιμετωπίζονται αυτά τα φαινόμενα που συνεπώς απωθούν τον κόσμο από την ενεργό εμπλοκή.
Πηγή: philenews/KYΠΕ
τος Ρότσας μετά την αποκάλυψη για παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων στον ίδιο και σε συνδεδεμένες με αυτόν εταιρείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι διευκολύνσεις αφορούν συνολικό ποσό ύψους €1,3 εκατομμυρίων. Μετά τη διευθέτηση που έγινε με την τράπεζα διαγράφηκαν €907.000 και καταβλήθηκαν ποσά €143,500 σε μετρητά, ενώ δόθηκαν έναντι του δανείου 11 ακίνητα για ποσό ύψους €220,500.
Σε βάθος έρευνα προχωρά από τις αρχές Απριλίου ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, θέτοντας κάτω από το μικροσκόπιό του μία προς μία τις εκατοντάδες περιπτώσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) στον Συνεργατισμό που υπερβαίνουν συνολικά τα €150 εκατ. Στόχος να διαπιστωθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Στην περιβόητη συνέντευξή του, την Τετάρτη σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Ταγίπ Ερντογάν, ανάμεσα στις πομπώδεις δηλώσεις, ότι δηλαδή δεν φοβάται τίποτα και κανέναν και ότι δεν εξαρτάται από άλλες χώρες και είναι ανεξάρτητος, είπε και μία μεγάλη αλήθεια.
Ορθά «διέγνωσε» ότι ηττήθηκε από το «βαθύ κράτος», όπως χαρακτήρισε τους «υπασπιστές» του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τους Αμερικανούς γραφειοκράτες.
Έχασε και στο θέμα της Συρίας, μέσω της οποίας θα ήλεγχε τα αμερικανικά πιόνια στη συγκεκριμένη περιοχή.
Έχασε και στο θέμα του ρωσικού συστήματος S-400, για το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, είχε αρχίσει να «μαλακώνει».

www.philenews.com
Κι όμως, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, υπέβαλε την παραίτησή του, αφουγκραζόμενος τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη, στην παρουσία των συναδέλφων του στην προγραμματισμένη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς να γίνει αποδεχτή.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Μεγαλύτερο πλήγμα για την αξιοπιστία της παρούσας κυβέρνησης και δυστυχώς μεγαλύτερο πλήγμα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς αποτελεί η περιφρόνηση του πορίσματος και η μη ανάληψη ευθυνών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Πηγή: philenews
Σφάλμα στα συμπεράσματα του πορίσματος για το Συνεργατισμό βρίσκει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης αν και όπως ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή έκανε μία αξιόλογη δουλειά.

Πηγή: philenews
Ο κακός χαμός έγινε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ, ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Νίκο Τορναρίτη, και την βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

http://www.sigmalive.com
On our website you will find all necessary information about Cyprus!

Share the link with your friends!