Τεράστια προβλήματα στελέχωσης αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία, η οποία σύμφωνα με βουλευτές αντιμετωπίζει κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα. Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής επειδή δε βρίσκουν προσωπικό. Μεγάλος ο ανταγωνισμός και από την Τουρκία
Με αφορμή τον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και της τ/κ Δύναμης Αμμοχώστου (MTG) το «υπουργείο εξωτερικών» με σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρεται στο καθεστώς του μεικτού χωριού της Πύλας και επαναφέρει το θέμα της επαναξιολόγησης «με βάση τις υφιστάμενες πραγματικότητες» του ρόλου και της λειτουργίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Η προεδρική ασυλία με βάση το Άρθρο 45(6) του Συντάγματος ισχύει και μετά τη λήξη της θητείας του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάνθηκε χθες δικαστήριο στη Λάρνακα, απορρίπτοντας αγωγή των συγγενών του πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη που σκοτώθηκε στην τραγωδία του Μαρί, με την οποία αξίωναν αποζημιώσεις από τον πρώην Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.
Με το καλωσόρισμα του Βενιαμίν Νετανιάχου και την ικανοποίησή του για την εμπλοκή των ΗΠΑ ξεκίνησε στις 19:00 η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ με τη συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στην Ιερουσαλήμ. Ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μάικ Πομπέο και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Στη σύλληψη 47χρονου, για διάπραξη σωρείας τροχαίων αδικημάτων, προχώρησε νωρίς το απόγευμα, η Αστυνομία.


Γύρω στις 2.20μ.μ. σήμερα, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών Λάρνακας, έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο που κινείτο στην οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λάρνακα, να σταματήσει για έλεγχο. Παρά τις υποδείξεις των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.
Το ΓεΣΥ θα υλοποιηθεί όπως προβλέπεται βάσει των χρονοδιαγραμμάτων στη νομοθεσία, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις παραιτήσεις ιατρών του δημοσίου.

Ερωτηθείς σχετικά με ανησυχίες που εκφράζονται για το εάν θα υλοποιηθεί ή όχι το ΓεΣΥ, ο κ. Ιωάννου είπε ότι το ΓεΣΥ θα υλοποιηθεί όπως προβλέπεται βάσει των χρονοδιαγραμμάτων στη νομοθεσία" και πρόσθεσε ότι "την 1η Ιουνίου ξεκινούμε με την 1η φάση εφαρμογής του ΓεΣΥ. Για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας στη Βουλή. Και αυτός δεν είναι ο στόχος μας».
Τη δεύτερη φετινή παγκύπρια εκστρατεία της, για αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών, αρχίζει από αύριο 18 Μαρτίου η Αστυνομία Κύπρου.
Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, 24 Μαρτίου. Στόχος της είναι η πάταξη των κατά τεκμήριο φονικών φαινομένων της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και κυρίως η ευαισθητοποίηση όλων των οδηγών για την επικινδυνότητα αυτών των φαινομένων.
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών αποτελεί μια από τις πρώτες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, στον τόπο μας.
Σύμφωνα με τα στατιστικά των τελευταίων χρόνων, (2014 – 2018), ποσοστό 22,27% των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στην Κύπρο οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών.
Νέο ρεκόρ συμμετοχών κατέγραψε φέτος το σημαντικότερο και μαζικότερο αθλητικό γεγονός της Πάφου, ο 21ος Logicom Cyprus Marathon που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η τεράστια συμμετοχή αθλητών, που ξεπέρασε τα 3500 άτομα, η συμμετοχή από 50 χώρες, καθώς και η διεθνής προβολή του γεγονότος τις προηγούμενες μέρες, μετατρέπουν πλέον την διοργάνωση σε ένα από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Κύπρο.
ε αγώνα δρόμου για προλάβει την μισθοδοσία Μαρτίου επιδίδεται το αρμόδιο για το ΡΙΚ Υπουργείο Εσωτερικών, μετά τον αιφνιδιασμό και την καταψήφιση από την Βουλή του προϋπολογισμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
«Ισχυρή Ελλάδα για μας σημαίνει ισχυρότερη Κύπρος», σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Νεοφύτου, εκφράζοντας την ευχή «τώρα που και η Ελλάδα εξήλθε του μνημονίου να προχωρήσει μπροστά και να εκμεταλλευτεί τις προοπτικές που υπάρχουν. Για να ενισχύσει πρωτίστως την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών, αλλά και τον ρόλο που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει στην περιοχή, και στην Ευρώπη ευρύτερα».

Ευχαριστώντας για την παρουσία τους στην εκδήλωση τον ‘Έλληνα Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζιδάκη, καθώς και τους παριστάμενους Έλληνες βουλευτές, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι η Ελλάδα κατέχει πάντοτε για τους Κυπρίους μια ξεχωριστή θέση, ως διαχρονικό στήριγμα της χώρας και των ανθρώπων της.
Την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της PESCO στα θέματα της ασφάλειας στην κυπριακή ΑΟΖ και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου επιχειρούν κράτη μέλη. Την ίδια ώρα, στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Μαρτίου, στη συνάντηση κορυφής Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ με τη συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, θα στέλνεται σαφέστατο μήνυμα προς την Τουρκία για τις απειλές που εκτοξεύει κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακοινωθέν θα σημειώνεται συναφώς ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι όποιες απειλές διατυπώνονται από τρίτες χώρες, μήνυμα που αφορά ευθέως στην Άγκυρα.
Πρόταση νόμου που υποχρεώνει τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποδέχεται τα πορίσματα των Ερευνητικών Επιτροπών και κατ’ επέκταση, να προχωρεί στην παύση των αξιωματούχων στις περιπτώσεις που τους καταλογίζονται ευθύνες, κατέθεσε χθες ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.
Μάχη χαρακωμάτων εκτυλίσσεται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας, για το ζήτημα της ΑΟΖ. Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει απόψε τις γραπτές θέσεις που κατέθεσε η Άγκυρα προς τις Βρυξέλλες, διεκδικώντας τμήμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα οικόπεδα.

Όπως επίσης αποκαλύπτουμε απόψε, το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών δεν δίστασε να σπάσει τη «σιωπηρή διαδικασία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εξασφαλίσει την αυστηρή προειδοποίηση των κρατών-μελών ότι θα απαντήσουν κατάλληλα προς την ʼγκυρα και σε πλήρη αλληλεγγύη προς τη Κυπριακή Δημοκρατία. Και οι γραπτές θέσεις της ʼΆγκυρας για το Κυπριακό που αποκαλύπτουν τις συνομιλίες Τσαβούσογλου-Λουτ.
Παραχωρεί 400-500 «υπηκοότητες» το μήνα το ψευδοκράτος, σύμφωνα με τον Ακιντζί.

Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες άτομα έχουν "υπηκοότητα" στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Επικαλούμενος στοιχεία του «υπουργείου εσωτερικών», ο κ. Ακιντζί ανέφερε, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 130.000.

Είπε ακόμα ότι η προηγούμενη «κυβέρνηση» παραχωρούσε περίπου 1.000 «υπηκοότητες» κάθε μήνα, ενώ η τωρινή «κυβέρνηση» παραχωρεί 400-500 «υπηκοότητες» τον μήνα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει απογραφή πληθυσμού και ακολούθως να γίνουν αλλαγές στον «νόμο» για την «υπηκοότητα».

ΚΥΠΕ
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ομιλία του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, κατά την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Πηγή: philenews
On our website you will find all necessary information about Cyprus!

Share the link with your friends!