Το Σάββατο 23 Μαρτίου, 2019 και ώρα 9 το πρωί θα διεξαχθεί ο 13ος Διεθνής Μαραθώνιος (Εταιρικός, Παιδικός) μήκους 5 χιλιομέτρων.
Η Motion Blue events διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά τον Μεγαλύτερο Διαγωνισμό χορού Streetdance & Bboying στην Κύπρο HIP HOP SUMMIT 2019.
Αυτή η χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί το HIP HOP SUMMIT 2019 αποτελεί προκριματικό αγώνα του Παγκόσμιου Διαγωνισμού WORLD UDO STREETDANCE CHAMPIONSHIPS που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο 2019 στο Blackpool Αγγλίας αλλά και του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού EUROPEAN UDO STREETDANCE CHAMPIONSHIPS που θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ τον προσεχή Μάιο.
Κριτές του διαγωνισμού θα είναι οι χορευτές παγκόσμιας εμβέλειας, η Gemma Hoddy από Αγγλία, ο Scrambelock από Καναδά και ο Bboy Νever από την Γαλλία. DJ της βραδιάς, ο D-Mice από Total Reality Ελλάδα.

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και στο ταμείο του θεάτρου.
Η Αστυνομία ενημερώνει ότι, από σήμερα Τρίτη 12/3/2019 μέχρι και την Πέμπτη 14/3/2019, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, στη Λεωφόρο Λεμεσού, θα διεξάγονται εργασίες ασφαλτόστρωσης.


Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η Λεωφόρος Λεμεσού από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς μέχρι την έξοδο προς την οδό Καλαμών, τμηματικά θα είναι κλειστή και η κυκλοφορία θα διεξάγεται διαμέσου παρακείμενων οδών.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας «www.traffic4cyprus.org.cy» στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

Πηγή: philenews
Πολύ μεγάλη ήταν η συμβολή 23 εθελοντών από τους "Φίλους της Γης Κύπρου" στον καθαρισμό της Λεμεσού, μέσω της "επιχείρησης ανακύκλωσης" που στήθηκε μετά τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.
«H χτεσινή Επιχείρηση Ανακύκλωσης μετά την παρέλαση που οργανώθηκε από τους Φίλους της Γης Κύπρου, με τη συμμετοχή 23 εθελοντών, διήρκησε 4 ώρες και κάλυψε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων περίπου. Με τη βοήθεια ηλεκτρονικής ζυγαριάς, υπολογίσαμε ότι μαζέψαμε 2,800 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (σχεδόν 3 τόνους)», αναφέρει η οργάνωση εθελοντών στη σελίδα της στο Facebook.
Προσθέτει ότι «η μάχη ήταν ενάντια στον χρόνο και άνιση, δεδομένου ότι οι καρναβαλιστές και οι θεατές ξεπέρασαν φέτος τις 140.000 κόσμο. Σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο, τα υλικά που μαζέψαμε αντιστοιχούν στο 20% της συνολικής ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών που απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης».
Λόγω της μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στη Λεμεσό, αύριο Κυριακή 10 Μαρτίου, 2019 και ώρα 13:00, με τη συμμετοχή αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, θα γίνουν οι ακόλουθες τροχαίες διευθετήσεις:Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε χθες το βράδυ στη Λεμεσό, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία, για την πάταξη της νεανικής παραβατικότητας.

- www.ant1.com.cy
Συνολικά 103 ομάδες θα συμμετάσχουν στην μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Πηγή: philenews
Δείτε αναλυτικά την παράταξη των αρμάτων και των ομάδων:

1. ΓΕ λα γεΣΥ

2. EXOTIC

3. ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ

4. ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑ

5. Η ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

6. ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

7. ΓΑΜΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

8. ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ

9. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

10. ΑΦΕΣΠΟΤΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

11. POM POM

12. DISNEY’S FANTASIA

13. MUSHROOMS ON TOUR ΜΑΝΙΤΑΡΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

14. ΟΙ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΟΙ GINGERBREAD

15. VA-BEER-AKIA

16. 1ST OF NOVEMBER

17. ΣΟΥΜΟΡΙΑ

18. RUN PAC MAN RUN

19A. THE CHILDREN OF DRAGON    19B. ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

20. HOT CHILLI PEPPERS

21.FUEGO

22. FLINSTONES

23. ΤΡΑΠΟΥΛΑ

24. OKTOBERFEST

25. ΜΠΛΕ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ

26.VIKINGS

27.GRAND PRIX

28.GREASE

29.CHOCOLAND

30.YING YANG  30Α. O ΚΑΡ-ΧΑΡΗ-ΑΣ  30Β. ΤΑ ΑΝΑΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΙΣ

31. LADYBUG AND CAT NOIR

32. CRAZY TROLLS

33. BATTLE ROYALE DRIFT Vs FABLE

34. MAMA MIA

35. ΟΙ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ

36. SEAFOOD FESTIVAL

37. MULAN TOKYO EMPIRE

38. WESTERN COWBOYS

39. DISCOTEK40. VIVA LA COLUMBIA

40A. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ COMING SOON   40B. ΤΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ «ΓΕΣΥ»

41. THE CIRCUS OF SUCCESS

42. CANDY LAND

43. ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΜΠΟΡΑ

44. PUERTO RICO

45. ΙΝΔΙΑΝΟΙ- ΑΝΕΦΑΝΗΝ Ο ΚΑΠΝΟΣ     45Α. ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ POPPINS

46. MOULIN ROUGE

47.FORTNITE

48. ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΞΕΡΙ ΤΖΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

49. VINTAGE WEIGHT LIFTERS

50. FANTASTIC SHOW

51. ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

52. CARNIVAL FAIRYTALES

53. ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ ΠΟΥΛΙΑ 53Α. Ο ΤΑΠΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΣΥ    53Β. ΠΑΡΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΦΤΟ       53Γ. ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

54. BOLLYWOOD

55. TELE TUBBIES

56. POP CORN TOY ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

57. AQUA MAN

58. ZOMBIES

59. THE FLASH

60. ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΠΑΝ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ

61. BLACK PANTHER

62. Ο ΤΕΛΕΙΟΥΑΣ

63. 90 YEARS OF MICKEY

64. ΟΔΥΣΣΕΙΑ

65. ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΞΩΤΙΚΑ

66. STREET FIGHTERS

67. HOTEL TRANSYLVANIA

68. HIP HOP MANIA

69. UNITED COLORS

70. FLOSS LIKE PRO   70A. ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

71. GARDEN OF EDEN

72. TOP GUN

73. SUPERMAN

74. CARNIVAL FEVER

75. LETS GET PHYSICAL 80’s

76. CUBRA LIBRE

77. ΣΚΙΑΧΤΡΑ

78. ΜΠΟΥ ΜΠΟΥ ΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΕΣ

79. MY LITTLE PONY

80. ΤΑ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΥΘΚΙΑ

81. THE FAT CHICANOS

82. DREAM TEAM ΟΜΑΔΑ ΟΝΕΙΡΩΝ

83. LA CASA DE CROCODILE

84. BOHEMIAN RHAPSODY

85. RIVERDALE

86. THE GREAT GATSBY

87. ΚΑΡΟΥΣΕΛ

88.SCOOBY ΝΤΟΥ PAPA

89. M&M’S

90. ΠΥΝΤΖΑΜΟΗΡΩΕΣ

91. THE RAINBOW ΟΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΙ

92. CUACHELLA FESTIVAL

94. ΜΕΔΟΥΣΕΣ

95. L.A LOONEY TUNES LAKERS

96. ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

97. THE SMURFS 2

98. THE RUBIK’S CUBE SHOW

99.SNAPCHAT

100.EYE OF THE TIGER

101. THE MARSHMELLO

102. ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΙ

103.ASTERIX + OVELIX
Σε επ' αόριστο απεργία από τις 26 Μαρτίου θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΛ Λεμεσού, αν μέχρι τότε δεν υπάρξουν διευθετήσεις μεταξύ υπουργείου και εταιρείας, που να ρυθμίζουν σε μόνιμη σταθερή βάση, τόσο στην κανονική καταβολή μισθοδοσίας, όσο και την επαναφορά αποκοπών του 2013 μέσω νέων συλλογικών συμβάσεων.


Οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Μεταφορών Λεμεσού, δίνουν χρόνο μέχρι σχεδόν και την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν την καταβολή της επόμενης μισθοδοσίας, πριν προχωρήσουν στην επ’ αόριστο απεργία που αποφάσισαν στην γενική τους συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

http://www.philenews.com
Στη σύλληψη 27χρονου προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λεμεσού, σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων υποστατικών και κλοπής.

Η μία διάρρηξη διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 17 και 18 Ιανουαρίου, 2017, σε καντίνα εταιρείας στην περιοχή Γερμασόγειας, χωρίς ωστόσο να κλαπεί οτιδήποτε από το υποστατικό.

Η δεύτερη διάρρηξη διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 23 και 24 Φεβρουαρίου, 2017, σε γραφεία κτιρίου στην περιοχή Μουτταγιάκας, από όπου κλάπηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ στο υποστατικό προκλήθηκαν κακόβουλα ζημιές, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 250 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση των δύο υποθέσεων, προέκυψε πρόσφατα μαρτυρία εναντίον του 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη γύρω στις 10.00 πριν το μεσημέρι σήμερα, βάση Δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

http://www.sigmalive.com

Αναβλήθηκε η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση στην Λεμεσό που θα διεξαγόταν σήμερα Κυριακή αφού οι Λεμεσιανοί φοβήθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ έλαβαν υπόψη και την κίτρινη προειδοποίηση που είναι σε ισχύ.

Η παρέλαση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11:30.Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται κατά τη διάρκεια της μέρας, έχουν δημιουργήσει ακατάλληλες συνθήκες ασφάλειας για την παρέλαση των μικρών παιδιών και ως εκ τούτου, ο Δήμος αποφάσισε να αναβάλει όλες τις σημερινές υπαίθριες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, εκτός από την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση, αναβάλλεται και το παιδικό καρναβαλίστικο πάρτι που θα ακολουθούσε, στις 12:30, στην πλατεία του παλιού λιμανιού.Η Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

https://www.ant1.com.cy
Παιδικές καρναβαλίστικες παρελάσεις θα διεξαχθούν αύριο σε Λεμεσό και Λευκωσία.
Γι αυτό τον λόγω κλειστοί για την τροχαία κίνηση θα είναι δρόμοι σε Λεμεσό και Λευκωσία, λόγω των παιδικών καρναβαλίστικων παρελάσεων και η Αστυνομία καλεί το κοινό να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των αστυνομικών, την προσωρινή οδική σήμανση και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

https://www.ant1.com.cy
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αύριο στις 11:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί στον παραλιακό δρόμο της 28ης Οκτωβρίου, στην Λεμεσό, η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση με τη συμμετοχή πεζοπόρων τμημάτων.
 
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση των φώτων τροχαίας 28ης Οκτωβρίου - Λόρδου Βύρωνος και θα τερματίσει στη διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου – Ανεξαρτησίας και ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός.
 
Επιπρόσθετα, η συγκέντρωση των ομάδων θα αρχίσει στις 10.00π.μ., από τα φώτα Τροχαίας Εναερίου μέχρι τη φωτοελεγχόμενη διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου – Λόρδου Βύρωνος (Δημόσιος Κήπος).
 
Ως εκ τούτου ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι το πέρας της παρέλασης, ενώ κλειστοί θα είναι όλοι οι δρόμοι βόρεια της οδού 28ης Οκτωβρίου, από τη συμβολή της με την οδό Ανεξαρτησίας μέχρι τη συμβολή της με την Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.
 
Οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν όλους τους χώρους στάθμευσης οχημάτων του Δήμου Λεμεσού και τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων.
 
Παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση θα διεξαχθεί αύριο και στην Αγλαντζιά, και γι αυτό η λεωφόρος Κυρηνείας, από τη συμβολή της με την οδό Ευάγγελου Φλωράκη μέχρι τη συμβολή με την οδό Καραβά, καθώς και όλοι οι κάθετοι οδοί επί του επηρεαζόμενου τμήματος της λεωφόρου Κυρηνείας, θα είναι κλειστοί μεταξύ των ωρών 09:00 – 18:00.
 
Επιπρόσθετα, κλειστό θα είναι για την τροχαία κίνηση θα είναι το τμήμα της λεωφόρου Κυρηνείας, από τη συμβολή της με την οδό Ευάγγελου Φλωράκη, μέχρι τη συμβολή με την λεωφόρο Λεμεσού, από η ώρα 09:00 και για όση χρονική περίοδο θα παραμένουν σε στάση αναμονής τα καρναβαλίστικα άρματα, επί της οδού Ευάγγελου Φλωράκη. 
 
Εξάλλου, κλειστό θα παραμείνει για την τροχαία κίνηση, το τμήμα της οδού Ευάγγελου Φλωράκη, από τη συμβολή με την λεωφόρο Κυρηνείας, μέχρι το σημείο της χωμάτινης οχηματικής πρόσβασης, όπου  σταθμεύουν τα  ιδιωτικά οχήματα της Εταιρείας "ΚΑΠΝΟΣ", από η ώρα 09:00 και για όση χρονική περίοδο θα παραμένουν σε στάση αναμονής τα καρναβαλίστικα άρματα, επί του συγκεκριμένου τμήματος της οδού Ευάγγελου Φλωράκη.
 
Οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών, με την προσωρινή οδική σήμανση και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Ο Δήμος Λεμεσού, μέσα στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις σε σχέση με τη στάθμευση οχημάτων, για καλύτερη εξυπηρέτηση τους και αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας.
Πανέτοιμη η Λεμεσός για το ξεφάντωμα του φετινού καρναβαλιού. Για έντεκα ημέρες, αρχής γενομένης από την Τσικνοπέμπτη, η πόλη θα είναι ένα απέραντο πανηγύρι διασκέδασης. Σήμερα η κάμερα του ΑΝΤ1 τρύπωσε στο εργαστήρι όπου μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο βασιλικό άρμα, το οποίο θα ηγείται των φετινών καρναβαλίστικων παρελάσεων. Περήφανος για το αποτέλεσμα δηλώνει ο κατασκευαστής Γιώργος Παπαδόπουλος και αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 τις καινοτομίες του φετινού άρματος.
Με τον καρναβαλίστικο διάκοσμο να παίρνει σιγά σιγά τη θέση του σε κεντρικά σημεία της πόλης, η Λεμεσός προετοιμάζεται πυρετωδώς για το 11ήμερο ξεφάντωμα των εκδηλώσεων του Λεμεσιανού Καρναβαλιού , που θα αρχίσει την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση.
On our website you will find all necessary information about Cyprus!

Share the link with your friends!